MINA TJÄNSTER

NÅ LÅNGT BORTOM NORMEN:
Projektledning &
PROCESS

Projekt kan vara små korta avstickare från verkligheten, men de kan också vara startskottet som öppnar upp för något nytt. Oavsett om du har ett litet projekt på gång eller vill förändra hela världen, tveka inte att höra av dig!

 

Jag brinner för projekt som påverkar, som har en tydlig agenda och som vill förändra. För mig är det viktigt att ett projekt inte stannar vid något som händer i ett isolerat sammanhang under en kort period. Jag vill vara med och sätta avtryck som består en längre tid och som kanske skapar möjlighet till nya projekt och processer längre fram. Jag är van att bygga allt från omfattande samarbeten på en internationell arena till hudnära projekt i små trygga rum. Det är innehållet som räknas - inte storleken!

Som projektledare tar jag er idé från skissbordet ut i verkligheten. Det är viktigt att bygga en stabil grund för projektet, att göra research, omvärldsanalys och ibland även involvera målgruppen redan tidigt i processen. Ofta jobbar jag i samskapande processer där kunderna blir till samarbetspartners i projektet. Det har jag gjort hos bland annat Historiska Museet, om du vill du veta hur man får tonåringar att köa dit, läs mer om mina Tidigare Uppdrag.

Kommunikation &
KUNSKAP
Pojke med maskintyp

Som historiker och genusvetare vill jag ta ner de teoretiska perspektiven och de stora frågorna till här och nu. Jag vill skapa dialog om både dåtid, samtid och framtid.

Jag har jobbat för tidningar, kommunikationsbyråer och bloggar i över femton års tid. Jag har varit allt från redaktör, reporter och fotograf till copywriter men oavsett titel så har mitt fokus alltid legat vid att skapa förståelse och att bredda perspektiven.

Det har handlat om allt från att utarbeta PR-strategier till att göra djuplodande intervjuer, krönikor och reportage. Men även i projekt där jag haft en mer samordnande roll så har kommunikationen varit A och O för att nå ut med budskapet.

 

Idag är jag aktiv frilansreporter. Ett axplock av mina texter hittar ni nedan:

Det vita våldets tid

Alice Bah Kuhnke imponerad av Nässjös konstscen

Schyman vägrar lämna marken

brainstorming
Rådgivning &
NÄTVERK

Ingen klarar allting själv, därför hjälper jag er gärna att få in fler perspektiv i er organisation. Jag har arbetat med mångfalds- och demokratifrågor i över tio års tid, trots det hittar jag ständigt nya utmaningar, nya tankar och nya perspektiv. Jag kan hjälpa er att skapa en diversifierad arbetsgrupp, att hitta oanade samarbetsmöjligheter eller att tänka bredare kring målgrupp och publik för er verksamhet.

 

Det ska inte vara svårt att jobba med mångfald. Att verka mot diskriminering och erbjuda en inkluderande plats där alla får rum borde vara en självklarhet. Trots det kan det ibland kännas svårt att reda ut trådarna bland diskrimineringslagstiftning och nya begrepp - vad innebär egentligen intersektionalitet i praktiken?

De gånger jag själv inte räcker till för en kund så delar jag gärna med mig av uppdrag till mina branschkollegor. Jag har ett oerhört brett nätverk att luta mig mot, ett prisma av personer med både erfarenhetsbaserad och formell kompetens. Tillsammans har vi spetskompetens inom nästan allt, för som sagt - ingen klarar allting själv!